Mimar Sinan, Işılay Saygın Sokağı No:25, 35000 Konak/İzmir

SERTLEŞME BOZUKLUĞU

serlesme_bozuklugu

Sertleşme Bozukluğu (Erektil Disfonksiyon) Nedir?

Sertleşme bozukluğu(tıbbi ismiyle Erektil Disfonksiyon veya halk arasında yaygın kullanımı ile iktidarsızlık) tatmin edici cinsel aktiviteyi sağlayacak penis sertleşmesinin gerçekleşememesi veya sürdürülememesi olarak tanımlanabilir. Erkeklerde çok yaygın görülmekte beraber hayati bir rahatsızlık değildir ancak hayat kalitesini ileri derecede etkileyebilir.

Sertleşme Bozukluğu Sebepleri Nelerdir?

Temel olarak psikolojik sebeplerden veya fizyolojik hastalıklardan kaynaklanmaktadır.

Şeker hastalığı (diyabet), kolesterol yüksekliği (hiperlipidemi), yüksek tansiyon (hipertansiyon), kronik karaciğer ve böbrek yetmezlikleri erkeklik hormonu (testosteron) yetmezliği, nörolojik bozukluklar ve sinir hasarları, geçirilmiş kazalar.

Sertleşme Bozukluğu Tanısı Nasıl Konulur?

Tanısı koymak için öncelikle tıbbi öykünüzün çok detaylı ve eksiksiz şekilde alınması kritik öneme sahiptir. Rahatsızlığınızla ilgili detayların yanı sıra, yaşam tarzınız, yandaş hastalıklarınız, geçirdiğiniz operasyonlar, kullandığınız ilaçların not alınması gereklidir.

Kan ve idrar testleri, yandaş hastalıkları saptamak için doktorunuz tarafından istenecektir.

Kan ve idrar testleri, yandaş hastalıkları saptamak için doktorunuz tarafından istenecektir.

Renkli Penis Ultrasonu gibi görüntüleme yöntemleri de tanıda oldukça etkilidir.

Sertleşme Bozukluğu Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Sertleşme bozukluğunda tedavinin ilk basamağı yaşam tarzı değişiklikleri, psikolojik sebepli durumlarda da eşlerin terapisidir.

Fizyolojik hastalıklara bağlı gelişen sertleşme bozukluklarında ise öncelikle ilaç tedavisi kullanılmaktadır (fosfodiesteraz inhibitörleri). İşe yaramayan durumlarda topikal tedaviler, iğne enjeksiyonları, penise şok dalga uygulamaları, vakum cihazları denenmektedir.

Sertleşme bozukluğunun son basamak tedavisi ise penil implantlardır (halk arasında mutluluk çubuğu olarak da bilinen, protez yapılarıdır). Memnuniyet derecesi yüksek olan penil implantların da çeşitli modelleri bulunmaktadır.,

Tedavi Sonrası Normal Sertleşme Sağlanabilir Mi?

Penil implantlar ve olası komplikasyonlarına rağmen yüksek başarı ve tatmin sağlayabilir.